Reklam

Samsung'un Chromebook Pro'su Saygı Kazanıyor

Paylaş:


Samsung Chromebook Pro'nun ilk incelemecileri "MacBook katili" olarak nitelendirdiler, ancak diğerleri daha fazla şevkine kapılmıştı. Google ile ortaklaşa geliştirilen ve ilk olarak CES 2017'de demo çekilen Chromebook Pro, önümüzdeki ay piyasaya sürecek.
Samsung'un Chromebook'ları temelde bulut tabanlı kaynaklara erişimde olan hafif üretkenlik araçlarından. Kurumda uzaktan çalışanlarla ve eğitim ortamlarında giriş seviyesi bilgi işlem araçları olarak popülerlik kazanmışlardır.
Bununla birlikte, Gartner'ın araştırma direktörü Werner Goertz "Mac katiller değildir" diyor .

Fiyat noktası

Chromebook Pro, 550 ABD doları karşılığında satacak.
PC Magazine'in Victoria Song'u ve Ars Technica'nın Valentina Palladino'yu içeren bazı gözden geçirenler pahalı gördü.
Bununla birlikte, bu fiyatlandırma, normal dizüstü bilgisayar bütçesine uyuyor, Wired gözden geçiren David Pierce.
"Ben 549 $ Pro Samsung Chromebook gibi bir şey alabilir ne zaman bir PC veya Mac 1.000 $-artı harcamak istemiyorsanız," Forbes 'Shelby Marangoz belirtti.
Gartner's Goertz, TechNets World'a verdiği demeçle, "Google Play mağazasına ve Android uygulamalar ekosistemine erişim, Slack gibi freemium üretkenlik takımlarıyla birlikte [Chromebooks] uzaktan çalışanlar için uygun bir seçenek haline geldi" dedi ve Samsung'un özenle seçilmiş fiyat noktaları haklı çıktı - biraz daha ucuz rekabet karşısında. "

Tasarım ve Pil Ömrü

Kenarları yuvarlatılmış ve maruz menteşe Chromebook Pro "kararlılıkla faydacı bir görünüm," vermek Kablolu olduğunu 's Pierce kaydetti "sadece iyi."
Pro, hafif ve küçük olsa da, PC Magazin Şarkısına göre kare şekli yazarken biraz garip .
Tasarımı Ars Technica'nın Palladino'sunu "sağlam" olarak nitelendirdi.
Strategy Analytics'in kıdemli analisti Eric Smith, "Cihazımı CES'de tuttum, tipik bir çürük plastik Chromebook gibi hissetmiyorken ne kadar ince ve hafif olduğundan etkilendim" dedi .
Ars gözden geçireni Palladino , Chromebook Pro'nun pil ömrü "sadece çok daha pahalı Chromebook Pixel 2 ve Dell Chromebook 13'ü yendi" dedi .
Bununla birlikte, PC Magazine'in Şarkı, çeşitli testlerden elde edilen sonuçların önemli ölçüde farklı olduğunu kaydettiğini söyleyerek , çeşitli Asus Chromebook modellerinden "gördüğümüze kıyasla pale" ediliyor.

Quad HD Ekran

Chromebook Pro'nun 2400 x 1600 Quad HD LED ekran "Benim Mac ekranından neredeyse ayırt edilemez," Forbes 'Marangoz dedi.
Ekran "tüm cihazı 16: 9'luk dizüstü bilgisayarların çoğundan daha uzun ve iki cihazlı olarak daha büyük hale getiriyor" diye ekliyor Palladino.
Bu, daha geniş bir avuçiçi dinlenme ve kullanıcının elleri için daha fazla alan sağlar, ancak menteşelerin kapağa tutturulması için büyük bir alt çerçeve ve donanım şeridi "bir sürü boş alan bırakır" diye belirtti.
Song, 11 - veya 13-inç Chromebook'larda gördüğünden çok daha yüksek bir çözünürlük sunuyor; ancak 3: 2 en-boy oranı, daha kare şeklinde olduğu anlamına geliyor. Klavyenin iki yanında küçük bir oda bırakarak yazma deneyimini biraz garip hale getiriyor.

Stylus ve Android Uygulamaları

Dahil olan kalem genel olarak olumlu sözler çizmesine rağmen, "mürekkebin kalitesi, benzer fiyat noktalarında Windows veya iOS cihazları kadar etkileyici değildi" diye belirtti Strateji Analizi Smith, TechNewsWorld'e verdiği demeçte;
İnceleyenler, Chromebook Pro'nun Google Play Store'daki çok sayıda Android uygulamasına erişiminden hoşlandı.
Ancak, bazı Android uygulamaları Chrome ile iyi oynayamadığını belirtti.
"Bazı uygulamalar klavye ve trackpad tanımaz, diğerleri bir dokunmatik işleyemez görünüyor," Kablolu 'ın Pierce dikkat çekti.
Song'un "Çoğu çöküşü sürekli" ve uygulamalar arasında geçiş beceriksiz olabilir.
Palladino, "Günlük çalışmalarımın çoğunu Chromebook Pro'da önemli sorunlar olmadan yapabildim" dedi ve "MacBook Air'imden daha hızlı performans gösterdiğini" belirtti.

Doğru yön

Cabrio Chromebook segmenti Linn Huang, bir araştırma direktörü göre, hızla genişlemektedir IDC .
TechNewsWorld'a göre, "Çoğu, düşük ekranlı, düşük maliyetli sunumlardan az kaldı, Samsung'un Chromebook Pro premium terminale doğru bir gelişme gösterdi."
Genel olarak, Chromebook'lar "büyük ölçüde bir K-12 fenomeni" olarak nitelendirildi, Huang önerdi ve bir kategori olarak büyük tüketici pazarında başarılı olmak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyuyorlar. 

Paylaş:

Teknoloji

Yorum Yap:

0 Yorum: